Misstänker du vägglöss? Ta hjälp av vårt vägglusteam!

Kanske du varit ute och rest och träffat på vägglöss på hotellrummet under resan, eller kanske du fått hem en begagnad möbel och är orolig att du kan fått med dig vägglöss hem, din granne kanske har vägglöss och du är orolig att du också drabbats. 

Då kan man ta hjälp av en vägglushund som söker igenom din bostad för att lokalisera om vägglöss påträffas. Hunden är ett bra hjälpmedel vid misstanke om eventuellt ett vägglusangrepp. Härmed kan du sätta stopp i ett tidigt stadie för ett angrepp genom att snabbt få hjälp med sanering.

Jag & Jeckov 2 Jeckov & Bruno Ekipage bild jag & Bruno 

Varför använda ett vägglusteam?

Vägglushunden är ett utmärkt arbetsredskap som kan användas både i:

  • ett förebyggande syfte
  • vid misstanke om vägglöss
  • vid spridningskontroll
  • men även som efterkontroll vid saneringar, då hunden bara ska markera om levande vägglöss påträffas.

Att ta hjälp av ett hundteam innebär en otroligt hög träffsäkerhet att finna vägglössen i jämförelse med en skadedjurstekniker. Det är inte alltid spåren efter vägglöss syns med blotta ögat, men hunden kan känna vittringen av dom.

Hunden är idag helt överlägsen alla andra hjälpmedel. Med sin känsliga nos skannar den av ett område så mycket fortare än vad vi människor har möjlighet att göra och det är både tidseffektivt, kostnadseffektivt och miljövänligt.

Vägglusen kan överleva upp till 1-1,5 år utan föda, så om tex en bostad står tom under en längre tid, vilket innebär att den går i sk dvala och när en människa flyttar in och den känner doften av koldioxid så vaknar  den till och lever vidare

Bruno loppossök Vägg löss vial 2 Jeckov Söker säng

Förebyggande arbete 

Att arbeta förebyggande mot vägglössen är en god investering för din verksamhet då vägglöss inte är något som någon av oss önskar ha som sängkompis. 

Ju tidigare man gör upptäckten av ev ett vägglusangrepp, ju snabbare kan man sanera och åtgärda, vilket också blir en ekonomisk besparing, då sanering många gånger uppgår till höga kostnader och tar tid.

Vägglössen bryr sig inte om hur rent eller smutsigt det är, om det en en lyxvilla eller koja, utan finns det bara en människa i deras närhet så är dom nöjda. 

Så låt era hyres/gäster få mötas av informationen att ni regelbundet kontrollerar era fastigheter/rum/stugor med hundsök i ett förebyggande syfte och ert goda rykte består. 

Fordonssök Jeckov Bruno söker kläder Jeckov söker 1

Spridningskontroll

Spridningen av vägglössen i vårt samhälle har inget med hygien att göra, utan det kan räcka att en granne har fått vägglöss och de kan lätt förflytta sig mellan lägenheterna genom ventilation & elnätet, men även via tvättstugan och andra gemensamma utrymmen.

När väl problemet med ett angrepp av vägglöss uppkommit så blir det ofta både en hög kostnad för sanering, men även ett trauma för den enskilda person som drabbas. Vägglöss förökar sig snabbt då en befruktad hona lägger ca 2-8 ägg om dagen och efter ca en vecka kläcks äggen till nymfer och efter ytterligare ca 6 veckor så är det en vuxen vägglus. Då förstår du att det går fort att få ett vägglusangrepp i en fastighet.

Tänk om alla fastighetsägare skapade som rutin att i samband med utflyttad hyresgäst och slutbesiktning även genomför en kontroll med vägglushund, vilket innebär att du som hyresvärd får tidig vetskap över situationen och ett angrepp kan upptäckas så mycket tidigare än att avvakta till hyresgästen får problem. Därmed får du också kontroll på ev spridning till andra delar av fastigheten.

 Milla söker och markerar Jeckov söker rum Bruno söker second hand

Efterkontroll

Hunden kan även användas efter en avslutad sanering för att kontrollera att inga levande vägglöss finns kvar, då hunden inte ska markera för döda löss.  Här får man svar om saneringen varit lyckad eller inte. Vid stora angrepp krävs oftast många saneringar och detta tar tid innan man kan säga att vägglusproblemet är borta.

Vägglöss angrepp

   

 

Vi är ett rikstäckande företag från norr till syd och vi utgår från Kungälv.

Hundägarservice skräddarsyr både pris och sök efter kundens behov då det kan se väldigt olika ut.

Välkommen att höra av dig för kostnadsfri offert eller varför inte boka ett möte.

Kontakta mig på mobil 0706-141413 eller via mail: susanne.kihl@outlook.com

 

Några av våra uppdragsgivare

Anticimex - Danmark

Hundägarservice har utfört vägglussök på uppdrag av Anticimex Danmark
Referenser finns.

Anticimex Danmark samarbete

Länsförsäkringar - Skaraborg

Hundägarservice har under  en tid medverkat i ett projekt tillsammans med Länsförsäktingar - Skaraborg när det gälller vägglussök i fastighet. Referenser finns.

Jeckov & Länsförsäkringar

Rentokil - Göteborg

Hundägarservice har utfört vögglussök på uppdrag av Rentokil i Göteborg.
Referenser finns.

 Jeckov & Bruno Rentokil

Kongelfs Gästgiveri

Vi har under en lång tid ett nära samarbete med  Kongelfs Gästgiveri Kungälv där vi söker igenom rummen och övriga utrymmen kontinuerligt och hittills har hundarna inte indikerat för några vägglöss. 
Referenser finns. 

Kongelfs Gästgiveri