TÄVLINGSINRIKTAD KURS
i Specialsök - Preparatsök
 

Nytt datum ej planerat!

 Kursen kommer att vara 5 ggr jämn vecka

Kursen är individanpassad där vi varvar teori med praktik och vi kör en hund åt gången där vi tittar på varje ekipage.
Detta innebär att hundarna kan vara i olika utbildningsnivåer.

Förkunskaper: Hunden bör kunna söka och hitta minst en av dofterna eukalyptus, lagerblad & lavendel.

Fokus kommer vara att skapa en bra motivation i sökarbetet, att lära sig läsa av sin hund då den söker i olika miljöer, träna uthållighet, träna system/taktik i söket, samarbete mellan dig & din hund i sökarbete och träna markering av doftkälla, tröna på svårare gömmor, samt tävlingsregler för Nose Work. Vi kommer att träna behållarsök i olika former, rumsök i olika miljöer & fordonsök av olika slag.

Alla hundar behöver stimulering i någon form av nosarbete och specialsök kan alla hundar oavsett ras och ålder träna, likaså hundar med olika problembeteenden, skadade hundar och gamla hundar kan med fördel träna detta, även ägare som inte är så mobil att man kan röra sig i skog och mark eller kanske har någon form av funktionshinder kan deltaga.

I kursen ingår träning mot Nose Work som är en del i specialsöket där man lär hundarna söka efter dofterna av hydrolaterna: eukaluptus, lagerblad och lavendel.

En kurs för dig som är intresserad av att tävla i Nosework eller kanske redan har tävlat i denna nya tävlingsgren. Detta är en påbyggnadskurs för dig som tidigare gått kurs i Nosework och lärt din hund söka och hitta doften av eucalyptus, lagerblad eller lavendel.

Tävlingssporten Nose Work (som kommer från USA, K9 Nosework) delas upp i 3 klasser med stigande svårighetsgrad och introduktion av en ny doft i varje klass.
Klass 1: Eucalyptus
Klass 2: Lagerblad & Eucalyptus
Klass 3: Lavendel, Lagerblad & Eucalyptus
I samtliga klasser ingår fyra olika sökmoment: behållarsök, inomhussök, utomhussök & fordonssök.

Ipse på noseworktävling markering

Antal tillfällen: 5 ggr x 2,5 timmar

Kursdagar: Måndagar jämn vecka: 

Antal platser: 6

Kursavgift (inkl. moms): 2 000 kr/ekipage

Anmälan görs via kursanmälan se till höger senast den ....och betalning sker då ni fått en bekräftelse på anmälan.
Skriv i anmälan vilken kurs & kursdag det gäller och anmälan är bindande, kursavgift återbetalas endast vid inställd kurs.

Har ni frågor är ni välkomna att ringa mig (Susanne) på 0706-14 14 13.

Ipse lådsök

Susanne har varit yrkesverksam med hund sedan 1984, där hon fått möjlighet att arbeta tillsammans med och utbildats av bland annat Sven Järverud och Reino Oskarsson, som även blivit hennes mentorer genom åren.
Hon har arbetat som hundskötare, dressör, sökhundsförare med sprängämneshund i skyddsklassad industri, handledare för hunddagis, arbetat med omhändertagna hundar genom polisen/länsstyrelsen. Under sina år som dressör har hon lyckats utbilda och leverera ca 35 st bevakningshundar till flygvapnet och militärpolisen, dresserat minhundar och ledarhundar, samt specialsök hundar av olika slag. Susanne är utbildad inom Svenska Brukshundklubben och är certifierad SBK lärare i specialsök, spår och allmänlydnad, samt mentalbeskrivare & mentaltestdomare och tycker detta med hundars mentalitet är både viktigt och intressant. Susanne är även legitimerad yrkeslärare i hundkunskap, entrepenörksap, djurvård
Mer info finner ni på sidan http://www.hundagarservice.familjehundar.se/Om-mig

 

Kontakta mig

Här kan du anmäla dig till våra hundkurser. sedan kommer vi att höra av oss till dig angående om du har fått plats och om när och var kursen hålls.
  

 

När du får upp en bekräftelsesida vet du att din anmälan är mottagen.