Vägglöss!
Inget vi vill ha, men alla kan vi drabbas!

Vi har idag ett växande problem med angrepp av vägglöss i vårt samhälle och spridningen av vägglöss sker på många olika vis och ofta liftar vägglössen via oss och våra väskor, kläder eller möbler som vi kanske köpt begagnat.

Spridningen av vägglössen i vårt samhälle har inget med hygien att göra, utan det kan räcka att din granne har fått vägglöss och de kan lätt förflytta sig mellan lägenheterna genom ventilation, kabelnät och elektricitet. 

safe_image  Vägglössbett

Vägglössen lever inte på oss människor, men av oss, då de suger vårt blod, vilket oftast sker under natten då vi ligger och sover. De kommer fram ur sina mörka skrymseln när de känner vår utandningsluft, koldioxidet. En del männsikor reagerar kraftigt efter att blivit biten av vägglöss, medan andra inte får någon reaktion över huvudtaget, men en reaktion efter ett vägglössbett kan ta uppemot ca 10-14 dagar efter man blivit biten och det är därför ibland svårt för en del människor att härleda varifrån man kan ha fått betten.

När väl problemet med ett angrepp av vägglöss uppkommit så blir det ofta både en hög kostnad för sanering, men även ett trauma för den enskilda person som drabbas.

   Vägglöss angrepp

 Vägglushund - Hur arbetar den?

Hunden är ett utmärkt arbetsverktyg som kan användas både i ett förebyggande syfte, vid misstanke om vägglöss, men även som efterkontroll vid saneringar, där hunden bara ska markera om levande vägglöss påträffas.

Hunden är idag helt överlägsen alla andra hjälpmedel. Med sin känsliga nos skannar den av ett område så mycket fortare än vad vi människor har möjlighet att göra och det är både tidseffektiv, konstadseffektivt och miljövänligt.

Milla söker våningssäng KP   Milla markerar KP

Kontakta mig

Om du har några frågor eller bara vill komma i kontakt med mig kan du skicka ett mail från formuläret nedan.
  


 

 

Vi är ett rikstäckande företag från norr till syd.

Hundägarservice skräddarsyr både pris och sök efter kundens behov då det kan se väldigt olika ut.

Välkommen att höra av dig för kostnadsfri offert eller varför inte boka ett möte.

Man kan boka vägglussök och betala pris per timma, halvdag eller heldag, men även ett fast månadspris om man har många sök i olika fastigheter etc.

Utöver vägglussök betalar du en framkörningsavgift & uppehälle beroende på ort.

Kontakta mig på mobil 0706-141413 eller via mail: susanne.kihl@outlook.com

Hundägarservice har idag två hundar som är utbildade & certifierade att söka och markera levande vägglöss i alla stadier och vi utför operativa sök hos kunder.

Certifierad av
Bed Bug Foundation

Certifiering Bed Bug Foundation med Larry, jag & Jeckov

Jag & Aspirants Jeckov är numera ett certifierat vägglus ekipage i Bed Bug Foundation med certifierare Larry Hansen från Frankfurt.

Certifierad av 
Gömmets Hundskola

Milla & jag utanför Kongälfs Gästgifveri

Jag och Hedeforsens Milla är ett certfierat vägglusekipage där certifieringen är utförd av Gömmets Hundskola, Reino Oskarsson. 
Reino är också med och kvalitetstestar mina hundar, samt elevernas hundar som går vår yrkesutbildning i specialsök.

Milla Jeckov Bruno

Medlem av Bed Bug Foundation
The Bed Bug Foundation är en europeisk oberoende organisation som arbetar för att öka medvetenhet & kunskap om vägglöss genom kommunikation och utbildning .
Mer info kan ni läsa på deras hemsida.
Klicka på logon
BedbugFoundation logo

 

Till minne av Fellim!
Medaljens baksida
Fellim i skogen