Misstanke om vägglöss?

Vi har idag ett växande problem med angrepp av vägglöss i vårt samhälle och spridningen av vägglöss sker på många olika vis och ofta liftar vägglössen via oss och våra väskor, kläder eller möbler som vi kanske köpt på Second Hand eller Blocket.

Spridningen av vägglössen i vårt samhälle har inget med hygien att göra, utan det kan räcka att din granne har fått vägglöss och de kan lätt förflytta sig mellan lägenheterna.

Vägglössen lever inte på oss människor, men av oss, då de suger vårt blod, vilket oftast sker under natten då vi ligger och sover. De kommer fram ur sina mörka skrymseln när de känner vår utandningsluft, koldioxidet.

Vi hjälper er att arbeta förebyggande med operativa hundsök!

Hunden är ett utmärkt arbetsverktyg som kan användas både i ett förebyggande syfte, men även som efterkontroll vid saneringar, där hunden bara ska markera om levande vägglöss påträffas.
Hunden är utbildad på att markera levande vägglöss i alla stadier, från nymf till vuxen.

Vi har under en lång tid ett nära samarbete med Kongelf Gästgiveri, fd  Kungälvs Vandrarhem,  där vi söker igenom rummen och övriga utrymmen kontinuerligt i ett förebyggande syfte.

Önskar ni veta mer om mig och mitt företag så hör av er till mig på mobil 0706-141413 eller mail susanne.kihl@outlook.com så bokar vi ett möte där jag kommer och berättar mer hur det funkar. utan någon kostnad.

Vill ni veta hur det fungerar  rent praktiskt så är ni välkomna att kontakta Fredrika på Kongelf Gästgiveri  som är en av våra referenser. Hon nås dagtid på telefon 0303-189 00. 

Milla söker rum 1   Milla söker rum 2   Milla markerar rum 3

Hunden är ett bra hjälpmedel!

Hundägarservice arbetar operativt med hundar som är utbildade att söka och markera  levande vägglöss i olika stadier och i alla typer av miljöer.

Vi riktar oss mot alla olika typer av företag såsom Saneringsföretag, Kommuner, Bostadsbolag, Mäklarfirmor, Hotell & Vandrarhem, Bussbolag, Second Hand, m fl. men även till dig som privatperson.

Om jag skulle köpa ett hus eller lägenhet för dyra pengar så hade jag uppskattat att man låtit en vägglushund fått söka igenom fastigheten i ett förebyggande syfte, för vägglöss är något jag aldrig skulle vilja få in i min bostad iaf. Hur tänker du?

Att anlita Hundägarservice innebär att det blir ett mer tidseffektivt arbete utfört då hunden med hjälp av sin känsliga nos skannar av ett sökområde så mycket fortare än om vi ska göra detta själva. Hunden som hjälpmedel är även konstnadseffektivt och miljövänligt.

Vi arbetar och utför våra tjänster på ett professionellt vis och vårt mål är att du som kund ska bli nöjd.
Hundägarservice strävar efter att ha nära kundkontakter och skapa ett långvarigt och bra samarbete, där vi tillsammans formar och finner lösningar med hög kvalitet på beställd tjänst. 
Vi utför våra uppdrag på ett diskret vis, utan loggor på kläder eller fordon, likaså håller vi sekretess mot vilka kunder vi arbetat hos.

Jag och min hund är kvalitetstestade genom regelbundna funktionskontroller av person som besitter kompetens  inom specialsök.

För att öka min kunskap inom området vägglöss har jag genomfört en grundutbildning i vägglusens biologi och ekologi hos Nattaro Labs AB som är experter på vägglöss och har därmed fått ett utbildningsbevis på detta.

Milla markerar   Vägglöss vial   Milla söker och markerar

Min yrkesbakgrund

Hund har varit mitt yrke sedan 1984, där jag fått möjligheten att arbeta tillsammans med och utbildats av bla Sven Järverud och Reino Oskarsson, som även blivit mina mentorer genom åren, och jag har än idag en nära kontakt med Reino Oskarsson, en mycket erfaren hundmänniska som fortfarande är yrkesverksam både som utbildare av olika preparatsökhundar, men även har arbetat operativt med sökhundar av olika slag under väldigt många år.  

Jag har arbetat som hundskötare, dressör, sökhundsförare med sprängämneshund i skyddsklassad industri, handledare för hunddagis, arbetat med omhändertagna hundar genom polisen/länsstyrelsen och har alltid haft turen att vara anställd.

Jag har dresserat och levererat ca 35 st bevakningshundar till flygvapnet och militärpolisen, dresserat minhundar och ledarhundar, samt specialsök hundar av olika slag.

Jag fick chansen att påbörja en tre-årig dressörutbildning på Maribo Hundskola 1992, där bl a Sven Järverud var minlärare. 
Han utbildade mig mot dressöryrket för flera olika kategorier tjänstehundar, såsom bevakningshundar, ledarhundar och specialsökhundar. Efter dressörutbildningen fick jag anställning som dressör, där jag utbildade och levererade hundar mot uppsatta kravspecifikationer åt Försvarsmakten, SRF mfl.

Mer om mig kan ni läsa på länken nedan.
http://www.hundagarservice.familjehundar.se/Om-mig

Vid bokning av sök eller prisuppgifter kontakta mig på mobil 0706-141413 eller via mail: susanne.kihl@outlook.com

Hoppas vi hörs!
Susanne

Ekipagebild Milla & Fellim

 

Vad gör du om vägglössen invaderar ditt hem, hotell, vandrarhem eller fastighet?

Tänk om alla börjar jobba förebyggande istället för att vänta till angreppet av vägglöss startat!

Vid bokning av sök, prisuppgifter eller andra frågor kontakta mig på mobil 0706-141413 eller via mail: susanne.kihl@outlook.com.

Omslag

Medlem av Bed Bug Foundation
The Bed Bug Foundation är en europeisk oberoende organisation som arbetar för att öka medvetenhet & kunskap om vägglöss genom kommunikation och utbildning .
Mer info kan ni läsa på deras hemsida.
Klicka på logon
BedbugFoundation logo

 

Mer fakta kring vägglusen hittar du här:

Nattaro Labs

Nattaro Labs - Experter på vägglöss

Läs artikel nedan "Vägglössen anfaller" från SvD

Den är från 2012, men fortfarande aktuell.

https://www.svd.se/vagglossen-anfaller

 

Till minne av Fellim!
Medaljens baksida
Fellim i skogen