Sommarläger i

SBK Specialsök & Nosework
Start: Söndag 4/8 kl. 10-18
Måndag 5/8 kl. 10-21 (Föreläsning kl. 19-21)
Tisdag 6/8 kl. 10-18
Slut: Onsdag 7/8 kl. 10-14

Vi kommer att variera platserna mellan Kareby/Kungälv/Stora Höga/Lövgärdet så vi får nya sökmiljöer.

För att det ska bli ett effektivt och kvalitativt läger kommer jag ha hjälp av Malin Hedeberg & Annica Johansson som båda är utbildade och Certifierade SBK Instruktörer i specialsök.

Förkunskaper:
Hunden ska kunna söka & hitta minst doften av eukalyptushydrolat och/eller röd kong classic

Tycker du om utmaningar, klurigheter och en härlig gemenskap, då tror jag detta kan passa dig. Ett läger för dig som tycker detta med specialsök och nosework är kul och som vill utvecklas ihop med din hund.

Under dessa dagar kommer vi att träna sök i olika miljöer, både inomhus, utomhus, fordon, gods, terräng och sök på person mm. Vi kommer att träna urvalsbana om önskemål finns, då vi lär in nya etiketter, markeringar, vi kommer också att lägga fokus på att försöka få struktur och systematik i sökarbetet, både kopplat och okopplat sök kommer vi träna på, skanning & detaljsök, höga och oåtkomliga gömmor, svåra och trånga sökutrymmen, uthållighet, tomsök, störningar. Här är det bara fantasin som sätter begränsningarna.

Tycker du detta verkar intressant? Då är du välkommen att anmäla dig!

Max antal platser: 15 (Fullbokat)
Lägerkostnad: 3 500 kr/ekipage (inkl. moms)
(I lägeravgiften ingår lunch x 4, samt middag x 3 och fika under dagarna).

Om ni önskar boende så meddela mig så bokar jag in er det gemensamma huset som vi bokat för er som önskar bo kvar.

Nordiska Folkhögskolan, enkelrum där lakan, handdukar, frukost och slutstädning ingår för 550 kr/natt  och man delar på gemensamma utrymmen som dusch och tóalett,

Boendet ingår ej i lägeravgiften.

Anmälan görs via kursanmälan se till höger senast den 30/6 och betalning sker då ni fått en bekräftelse på anmälan.
Skriv i anmälan vilken kurs & kursdag det gäller och anmälan är bindande, kursavgift återbetalas endast vid inställd kurs.

Susanne har varit yrkesverksam med hund sedan 1984, där hon fått möjlighet att arbeta tillsammans med och utbildats av bland annat Sven Järverud och Reino Oskarsson, som även blivit hennes mentorer genom åren.
Hon har arbetat som hundskötare, dressör, sökhundsförare med sprängämneshund i skyddsklassad industri, handledare för hunddagis, arbetat med omhändertagna hundar genom polisen/länsstyrelsen. Under sina år som dressör har hon lyckats utbilda och leverera ca 35 st bevakningshundar till flygvapnet och militärpolisen, dresserat minhundar och ledarhundar, samt specialsök hundar av olika slag. Susanne är utbildad inom Svenska Brukshundklubben och är certifierad SBK lärare i specialsök, spår och allmänlydnad, samt mentalbeskrivare & mentaltestdomare och tycker detta med hundars mentalitet är både viktigt och intressant. Susanne är även legitimerad yrkeslärare i hundkunskap, entrepenörksap, djurvård.
Susanne sitter också med i projektgruppen i SBK som fått uppdraget att utveckla ett regelverk för specialsök som provform i SBK.

Mer info finner ni på sidan http://www.hundagarservice.familjehundar.se/Om-mig

Har ni frågor är ni välkomna att ringa mig (Susanne) på 0706-14 14 13.

Milla idag 1   Milla markerar kong


 

 

 

Kontakta mig

Här kan du anmäla dig till våra hundkurser. sedan kommer vi att höra av oss till dig angående om du har fått plats och om när och var kursen hålls.
   

När du får upp en bekräftelsesida vet du att din anmälan är mottagen.