LAGTÄVLING

Träningstävling i Specialsök – Preparatsök

Etikett röd kong classic i bitar 1-3 cm i storlek

Inget nytt datum planerat!

Sugen på att tävla ihop med dina träningskompisar?  Här kommer en möjlighet att tävla i lag.
Dagen kommer att bjuda på en rad olika scenarion som inträffat i tävlingsområdena, vilka ni får reda på vid lottningen.

Allhyr sökområde

Tävlingens genomförande:

  • Laget består av fyra tävlingsekipage som söker igenom tilldelat område och lokaliserar de gömmor som hittats, dokumenterar antal hittade gömmor och var ni fått markeringar någonstans, samt om det är en låg, mellan eller hög gömma. En hund i taget körs, medan en av er står för dokumentation över området som ska genomsökas på en maxtid av 30 minuter.
    Tiden får ni hålla koll på själva, men domaren meddelar när 1 minut är kvar av maxtiden.
  • När ni fått ert sökområde visat er så får ni ca 5 minuter på er att planera och lägga upp en taktik hur ni på bästa vis söker igenom området, där ni själva väljer vilken hund som ska börja arbeta och hur länge varje hund ska söka innan ni gör ett byte mellan hundarna. Byte av hund sker när det passar er själva, men alla hundar ska vara inblandade i sökarbete och ni får berömma hunden, men inte ge belöning med godis eller föremål då det lätt blir störande vittring för nästa lag som ska söka av området.  Endast en hund i sökområdet åtgången.

  • I sökområdet finns det ett okänt antal gömmor som kan vara gömda från marknivå och max höjd ca 2 m, samt oåtkomliga. Här gäller det att kunna läsa av sin hund och samtidigt ha koll på var i området man varit och när man anser att området är avsökt.
  • Domaren bekräftar vid hittad gömma om det är rätt eller fel, för övrigt får ni ingen info.
  • Hundarna kan inte komma åt doftkällan på alla legor, men ni ska kunna läsa av er hund om det är en hög, mellan eller låg gömma  och meddela domaren var ni fått ev markering.
  • Vinnaren är det lag som kunnat påvisa flest antal rätt gömmor i ert specifika sökområde. Så notera var ni har hittat och antal legor! 
    Ingen kommer att döma ert sökarbete, utan det är antalet hittade gömmor och att ni kan tala om var dom finns, om det är en låg, mellan eller hög gömma, samt att ni själva bedömer när området är genomsökt som är det avgörande för vilket lag som är ev vinnare. Tiden är inte avgörande, men utslagsgivande vid lika poäng. 

Domare: Susanne Kihl

Anmälningsavgift per lag (4 ekipage/lag): 1 000 kr (inkl. moms) 
Fika ingår.

Antal platser: 4 Lagplatser

Först till kvarn är det som gäller!

Välkomna!

Anmälan görs via anmälan se till höger senast den .... och betalning sker då ni fått en bekräftelse på anmälan.
Skriv i anmälan vilken kurs & kursdag/träningsdag det gäller och anmälan är bindande, kursavgift/tävlingsavgift återbetalas endast vid inställd kurs/tävling.

Har ni frågor är ni välkomna att ringa mig (Susanne) på 0706-14 14 13.

 

Kontakta mig

Här kan du anmäla dig till våra hundkurser. sedan kommer vi att höra av oss till dig angående om du har fått plats och om när och var kursen hålls.
   

När du får upp en bekräftelsesida vet du att din anmälan är mottagen.