Träningstävling i Specialsök – Preparatsök

Doft – Eukalyptus & Lagerblad (Hydrolat)
Inga andra störningsdofter

Nytt datum ej planerat!

Sugen på att tävla ihop med din träningskompis? Här kommer en möjlighet att tävla i lag. Kvällen kommer att bjuda på en rad olika scenarion som inträffat i tävlingsområdena, vilka ni får reda på vid lottningen.

Frasse markerarPenny söker

Tävlingens genomförande:

  • Laget består av två tävlingsekipage som söker igenom tilldelat område och lokaliserar de gömmor som hittats, dokumenterar antal hittade gömmor och var ni fått markeringar någonstans, samt om det är en låg, mellan eller hög gömma. En hund i taget körs, medan en av er står för dokumentation över området som ska genomsökas på en maxtid av 30 minuter. 
  • När ni fått ert sökområde visat er så får ni ca 5 minuter på er att planera och lägga upp en taktik hur ni på bästa vis söker igenom området, där ni själva väljer vilken hund som ska börja arbeta och hur länge varje hund ska söka innan ni gör ett byte mellan hundarna. Byte av hund sker när det passar er själva, men alla hundar ska vara inblandade i sökarbete och ni får berömma hunden, men inte ge belöning i direkt anslutning till gömmorna vid gömmorna då det lätt blir störande vittring för nästa lag som ska söka av området. Ha även godis som inte kladdar ner eller smulas sönder. Sölas det i sökområdet med godis så blir laget diskvalificerade.
  • Hundarna kan inte komma åt doftkällan på alla legor, men ni ska kunna läsa av er hund om det är en hög, mellan eller låg gömma  och ringa in området som ni fått ev markering i.
  • Vinnaren är det lag som kunnat påvisa var alla gömmorna finns i ert specifika sökområde. Så notera var ni har hittat och antal legor! Ingen kommer att döma ert sökarbete, utan det är antalet hittade gömmor och att ni kan tala om var dom finns, om det är en låg, mellan eller hög gömma, samt att ni själva bedömer när området är genomsökt som är det avgörande för vilket lag som är ev vinnare. Ni kommer efter att alla lag har sökt sina områden få visa mig var ni funnit era gömmor, ett lag i taget och därefter utser jag vilket lag som vunnit. Här kan alla vara vinnare för dagen om alla lag träffar rätt på alla gömmor.
  • Alla kommer att kunna var publik då man kommer att få följa ett lag under deras sökarbete, men fusk är ej tillåtet. Är man publik så är man tyst, man fotar inte eller filmar inte och man hjälper inte det sökande laget med något och man stör inte det sökande laget. Alla ska ha samma förutsättningar till ett lyckat sökarbete.

Domare: Susanne Kihl

Anmälningsavgift per lag (2 ekipage/lag): 400 kr (inkl. moms) Vi bjuder på fika!

Antal platser: 8 Lagplatser

Först till kvarn är det som gäller!

Välkomna!

Anmälan görs via anmälan se till höger senast den .....och betalning sker då ni fått en bekräftelse på anmälan.
Skriv i anmälan vilken kurs & kursdag/träningsdag det gäller och anmälan är bindande, kursavgift/tävlingsavgift återbetalas endast vid inställd kurs/tävling.

Har ni frågor är ni välkomna att ringa mig (Susanne) på 0706-14 14 13.

 Frasse frysmarkerar 2

Kontakta mig

Här kan du anmäla dig till våra hundkurser. sedan kommer vi att höra av oss till dig angående om du har fått plats och om när och var kursen hålls.
   

När du får upp en bekräftelsesida vet du att din anmälan är mottagen.