Blogginlägg

Skapa samarbete över gränserna

Att skapa ett samarbete med andra företagare tror jag är ett bra koncept som gynnar oss alla, både kunden och oss företagare.

Har ännu en gång fått ett mail från privatperson i Stockholm som är orolig om hen har vägglöss i sitt hem och frågar vad det skulle kosta om jag kommer till dom. I detta läget kommer min resa bli dyrare än vad själva söket kostar, så jag kommer att hänvisa hen till ett annat företag som finns i hens närområde istället och förklara varför.  Hoppas fler än jag tänker såhär för då tror jag på att det kommer bli så många fler som har råd att boka ett sök även som privatperson.

Det börjar hända grejor här när det gäller vägglöss sök då jag haft flera intressanta samtal sista tiden med olika eventuella uppdragsgivare och samarbetspartners. Jag är helt övertygad att om vi mindre företagare får ett bra och nära samarbete med varandra så kommer vi att ha jobb framöver, men detta innebär såklart ett samarbete från bådas håll, för jag kommer såklart inte jaga jobben för er, utan här handlar det om att ge och ta. Något som är oerhört viktigt för mig är att vi träffas för diskussion och träning tillsammans så vi vet vad vi rekommenderar till ev kunder då vi måste hålla en hög kvalitet på utförda tjänster som ska genomföras på ett professionellt vis.

Jag fick höra häromdagen vad ett större saneringsföretag tar för ett vägglöss sök med hund och jag hoppas jag missuppfattat eller hört fel för det kan inte vara rimligt med de siffrorna som hen berättade. 

 


Att arbeta förebyggande mot vägglöss

Vi hjälper er att arbeta förebyggande med operativa hundsök!
Hunden är ett utmärkt arbetsverktyg som kan användas både i ett förebyggande syfte, men även som efterkontroll vid saneringar, där hunden bara ska markera om levande vägglöss påträffas.
Hunden är utbildad på att markera levande vägglöss i alla stadier, från nymf till vuxen.
 
Vi har under en lång tid ett nära samarbete med Kongelf Gästgiveri, fd  Kungälvs Vandrarhem,  där vi söker  igenom rummen och övriga utrymmen kontinuerligt i ett förebyggande syfte.
 
Milla söker rum 1   Milla söker rum 2
 
Önskar ni veta mer om mig och mitt företag så hör av er antingen via mail susanne.kihl@outlook.com eller ring på mobil 0706-141413 så bokar vi ett möte där jag kommer och berättar mer hur det funkar. utan någon kostnad. 

Vill ni veta hur det fungerar  rent praktiskt så är ni välkomna att kontakta Fredrika på Kongelf Gästgiveri  som är en av våra referenser.
Hon nås dagtid på telefon 0303-189 00
 


Vad gör du om vägglössen invaderar ditt hem, hotell, vandrarhem eller fastghet?

Vad gör du om vägglössen invaderar ditt hem, hotell, vandrarhem eller fastighet?

Vi har idag ett växande problem med angrepp av vägglöss i vårt samhälle. Jag tror att många tänker att det drabbar inte mig, men rätt som det är så kanske du blir drabbad och vad gör du då?

Vägg löss vial 2Vägglöss vial

Vad gör du som ägare till ett hotell, vandrarhem eller fastighet om du får ett vägglössangrepp?
Ryktet sprider sig snabbt bland de som drabbats av vägglöss på hotellrummet och väljer troligen ett annat hotell nästa gång de ska boka.  De angripna rummen behöver vara tomma från hotellgäster när sanering ska utföras,  vilket medför ett ekonomiskt bortfall.

Du som fastighetsägare kan få problem att få lägenheterna uthyrda om man inte åtgärdar problemet och för den drabbade hyrsesgästen som bor i en lägenhet, där man upptäckt vägglöss, känner troligen en stark olustkänsla att vilja bo kvar om man inte får bukt med detta omgående. Detta bör ju  innebära bland annat en ekonomisk förlust om lägenheter blir outhyrda.

Att arbeta förebyggande med hunden som hjälpmedel
Tänk om alla fastighetsägare, hotell och vandrarhem väljer att arbeta i ett förebyggande syfte och inte  väntar till problemet är ett faktum med ett angrepp av vägglöss.

Här har vi en stor nytta av hunden som arbetsverktyg och den har inte några problem att lära sig just vägglössens luktetikett.  En rätt utbildad vägglöss hund ska vara lärd att markera de levande lössen från nymf till vuxen vägglus, därför är hunden bra att användas även som en efterkontroll vid saneringar. 

Det går så mycket fortare att ta hjälp av hundens känsliga nos, än att man gör en ockulär besiktning där tekniker från saneringsföretag söker manuellt efter vägglöss. Vid ett angrepp så ska man sanera och ta hjälp av ett saneringsföretag såklart, för det är inget man kan åtgärda själv.
Ett samarbete är att föredra i dessa sammanhang och jag hoppas verkligen att användandet av hunden kommer att öka. 

Hundägarservice utför operativa sök med hund efter vägglöss och vill ni veta mer hur det går till och vad det kostar så är ni välkomna att kontakta mig via mail susanne.kihl@outlook.com eller mobil 0706-141413.

Fellim hittar vägglöss i byråMilla vägglöss skåp

 

 


Nytt år med nya mål i sikte!

Tänk vad ett år går fort....

Under 2017 har jag både hunnit starta och driva hunddagis där platserna har haft en strykande åtgång, både hunnit att starta igång och avveckla en inomhushall,  då den tyvärr inte användes såpass mycket att jag ansåg det vara lönsamt och den fina lektionssalen som inreddes med konferensbord, men inte nyttjades tillräckligt så var det mer lönande att kunna utöka  hundarna på dagiset istället.
Detta är en viktig del i företagandet att våga fatta beslut för att utveckla andra delar istället.
Man får inte låsa sig fast och ibland måste man våga hoppa för att vinna.
LektionssalNya boxar hunddagisTräningshallenInomhushallen

När det gäller sök av vägglöss har den tjänsten fått ligga på sparlåga då tiden för att träna inte räckt till för att kunna bibehålla en professionell nivå.
Min jaktcocker Fellim fick opereras på påskafton då han svalt en vante som inte ville komma ut den naturliga vägen och därefter insjuknade han med en klosjukdom som heter SLO, vilket medförde att jag tillslut fick ta det tunga beslutet i september att låta han få somna in 4 år gammal. Ett mycket tungt och tråkigt beslut, men man måste vara krass och se till djurets bästa. 

Vägglöss vialMilla markerar 1Reportage i KPFellim med bandage

Kursverksamheten har varit allt från valpkurser, vardagslydnad och specialsök under våren, ett sommaläger i specialsök hann genomföras under semestern och hösten hanns det med tävlingsgrupper i specialsök och en grundkurs i specialsök.
Hann också skriva klart mitt häfte "Om djuren kunde tala" och som nu finns att köpa för den som vill, där 10 kr/sålt ex oavkortat skänks till Göteborgs Djurskyddsförening som hjälp att stärka djurskyddet.
Om djur kunde tala

Nu är det dags att ta tag i 2018 och hoppas det blir ett lyckosamt hundår för oss alla!
Har beslutat mig för att börja med vägglöss söken igen med Milla och under våren kommer det  förhoppningsvis att flytta in en liten jaktcocker i vår familj. Jag kommer att under våren bara hålla kurser en kväll i veckan för att hinna med Milla och min familj lite mera.
Detta blir en radikal skilland mot att ha hållt kurser 3-4 kvällar/vecka under de senaste 4 åren, samt även en hel del kurser under helger. Nu känns det riktigt skönt att ha en nästan tom kalender.
Många planer att genomföra under 2018 har jag, men mer om dom kommer ni få ta del av allteftersom.

Tack för mig och jag ser fram emot att möta 2018 som ett lyckosamt år!
Milla o jag

 


Medaljens baksida

Medaljens baksida

Du kom in i i vårt hem som en frisk fläkt och tog våra hjärtan med storm <3

Vi fick 1,5 år av ditt liv tillsammans....känns för jäkla orättvist att du Fellim med så stor livsglädje och härlig personlighet inte ska få leva livet som den glada lyckliga hund du var...livet är inte alltid rättvist....att behöva få somna in vid 4 års ålder känns så fruktansvärt.

Du har lyckats charma de flesta som kommit i din väg...som jag brukade säga till dig....med äkta söthet kommer man långt :)

Jag skaffade dig för att ha dig att söka vägglöss, vilket du blev grymt duktig på....även om inte jobbet inom branschen växer på trän så började förfrågningarna ramla in...du fick vara med som utbildningshund på kurserna för att visa olika steg i specialsökens stegring...tror det är många som kommer att sakna dig <3

Men ett liv att inte kunna gå och springa smärtfritt i skog o mark och få leva som en hund ska...gå långa promenader och få träna det man önskar är inget liv med livskvalite .....att behöva ha tassbandage långa perioder efter dragna klor som ska växa ut på nytt, samtidigt som andra klor blir spröda och spricker....tassbad & krage....alla dessa veterinärbesök för att matte inte fixar att byta bandagen...det har gått åt MÅNGA platspåsar och MYCKET frystejp under denna tid.

Lyckliga och glada gick vi på semester  V 28...men redan efter några dagar var det dags att åka till veterinären då du haltade...trodde att du fått klofästesinflammation eller klobrott....veterinärern behöll dig då hon såg att det var ett klobrott...men vid sövningen och noggrannare kontroll så visade det sig att det var 8 klor som var drabbade och fera behövde dras redan nu....hon satta diagnosen SLO (en autoimmun sjukdom) där klorna drabbas med inflammation och dom spricker och blir av dålig kvalitet...detta är såklart smärtsamt.

I onsdags förra veckan (V 35) vid återbesöket så var alla klorna torra o fina, dock spruckna, men man klippte dom försiktigt så dom inte skulle flisa sig och vår allas förhoppning var att det dåliga skulle växa ut och succesivt kunna klippas bort och kanske inte behöva dra några fler klor. Du fick slippa tossor på fötterna och kragen under den senaste veckan, du fick börja träna lite smått med lydnad och få följa med matte på kurs i måndags och visa dina fina markeringar...du var såååå lycklig att få vara med <3

Igår upptäckte jag på morgonen att några klor börjat att "såsa" vid klofästena och på lunchen ville du inte stödja på vänster framtass riktigt...du höll upp den och tittade med dina kloka ögon...jag förstod direkt att du hade ont...ringer veterinären och vi åker dit igen...denna gången för sista gången....jag fick ta ett av det tuffaste beslut som en hundägare kan ta...att låta dig få somna in...det visade sig att du hade flera klor på samtliga tassar som var i behov av att dras då många var drabbade igen....detta ville jag inte utsätta dig för.

Vill passa på att tacka Husdjurshälsan som varit så fantastiska...ni har stått med dörren öppen och Fellim fick nog en stor plats i era hjärtan också...han var lika glad varje gång han kom in till er...fann sig trots smärta att ni hanterade honom.

Jag har alltid haft ett måtto som hundägare...alla hundar ska ha ett värdigt liv och mitt ego får inte styra...

Du har lämnat många roliga episoder efter dig som vi kommer att minnas....du hann äta upp ett gäng strumpor som jag inte visste att du ätit förrän du spydde upp dom under natten i husses säng...det visade sig vara husses strumpor...därefter fick inte en jäkla strumpa finnas i din närvaro :)

Under en av våra promenader lyckades du svälja en svart barnvante som tyvärr inte lyckades komma ut den naturliga vägen, utan det blev operation på påskafton....tack o lov gick den bra och efter en månads karens var vi igång igen med vår träning....

Under denna tid med klorna så har du hunnit äta upp barnstrumpor vid två skilda tillfällen som slutat med att vi fått åka in till veterinären och ge dig en spruta så du fick spy upp dom...du hade en förkärlek till barnstrumpor...så sista strumpan svalde du framför ögonen på mig, då du var under köksbordet när vi satt o fikade med barnbarnet på 7 månader...du hade dragit av henne strumpan från hennes lilla fot...och nu i efterhand förstår vi varför hon var så irriterad över dig...hon blängde på dig när du irrade runt henne och bara var sådär lycklig och viftande på hela kroppen <3

Nu söker du säkert vägglöss för brinnande livet ihop med Ipse som söker lite annat smått o gott <3

Sov gott älskade lilla hund och du lämnar ett stort tomrum efter dig <3

Du o jag FellimFellim i skogenFellim hos veterinärenFellim med bandageFllim & BengtFellim o Elvira