AVANCERADE SPÅR 

Hårda spår i smittad miljö!

Söndag 7/3 kl. 10-16!
FULLBOKAD!

Kurs för dig som har ambition och vilja att utveckla spårarbetet med din hund.

Kursen är individanpassad där vi varvar teori med praktik. Hunden ska vara minst 7 månader gammal och gärna har spårat tidigare, men inget krav. 

Hur ofta säger vi inte:
Att min hund kan inte spåra där det gått andra människor? Terrängen måste vara ren från annan vittring? Spåret får inte vara för svårt och inte med några störningar?
Men egentligen har vi ingen aning om vem/vilka som vistats i terrängen före vi lägger våra spår till hunden och oftast lyckas spårövningarna bra när vi inte vet.

Många gånger underskattar vi våra hundars nosarbete och tror inte de ska klara sina uppdrag och vi vågar inte utmana dom för att det ska bli fel. Vi vill ju inte att övningarna ska misslyckas.

Då är det dags att tänka om! Våra hundar har en otrolig kapacitet att urskilja olika dofter och är de nyfikna som individer så vill de gärna undersöka sin omgivning med hög motivation. 

Dessa kursdagar kommer vi att koncentrera oss på att lägga spår i olika miljöer, på olika underlag med olika svårigheter och störningar. 

Milla stadsspår 3 Milla stadsspår 1 Milla stadsspår 2
Här spårar jag och Hedeforsens Milla i ett parkområde där många andra individer vistats före oss och hon följer spåret målinriktat och noterar inga andra vittringar. 

Övningarna planeras utifrån ekipagets förutsättningar och önskemål, vilket innebär att hundarna kan vara i olika utbildningsnivåer. 

Antal platser: 6 (Fullbokad)
Kursavgift (inkl. moms): 1 300 kr
Anmälan görs via kursanmälan se till höger senast den 20/2 och betalning sker då ni fått en bekräftelse på anmälan.
Skriv i anmälan vilken kurs & kursdag det gäller och anmälan är bindande, kursavgift återbetalas endast vid inställd kurs.

Susanne har varit yrkesverksam med hund sedan 1984, där hon fått möjlighet att arbeta tillsammans med och utbildats av bland annat Sven Järverud och Reino Oskarsson, som även blivit hennes mentorer genom åren.
Hon har arbetat som hundskötare, dressör, sökhundsförare med sprängämneshund i skyddsklassad industri, handledare för hunddagis, arbetat med omhändertagna hundar genom polisen/länsstyrelsen. Under sina år som dressör har hon lyckats utbilda och leverera ca 35 st bevakningshundar till flygvapnet och militärpolisen, dresserat minhundar och ledarhundar, samt specialsök hundar av olika slag. Susanne är utbildad inom Svenska Brukshundklubben och är certifierad SBK lärare i specialsök, spår och allmänlydnad, samt mentalbeskrivare & mentaltestdomare och tycker detta med hundars mentalitet är både viktigt och intressant. Susanne är även legitimerad yrkeslärare i hundkunskap, entrepenörksap, djurvård
Mer info om mig kan ni läsa här 
http://www.hundagarservice.familjehundar.se/Om-mig

Har ni frågor är ni välkomna att ringa mig (Susanne) på 0706-14 14 13.

 

Kontakta mig

Här kan du anmäla dig till våra hundkurser. sedan kommer vi att höra av oss till dig angående om du har fått plats och om när och var kursen hålls.
   

När du får upp en bekräftelsesida vet du att din anmälan är mottagen.